Χοχλιός: Το σαλιγκάρι, η λέξη προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «κοχλίας». Μπουμπουριστός: μπρούμυτα.
Από τους πιο αγαπημένους μεζέδες στην Κρήτη και ξακουστός πλέον και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και εκτός των συνόρων μας. Σίγουρα ο πιο διαδεδομένος τρόπος μαγειρέματος των χοχλιών, ειδικά στα καφενεία του νησιού μιας και συνοδεύει με επιτυχία τσικουδιά, μπύρα και κρασί. Απλό
μαγείρεμα και πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
Από τους πιο αγαπημένους μεζέδες στην Κρήτη και ξακουστός πλέον και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και εκτός των συνόρων μας. Σίγουρα ο πιο διαδεδομένος τρόπος μαγειρέματος των χοχλιών, ειδικά στα καφενεία του νησιού μιας και συνοδεύει με επιτυχία τσικουδιά, μπύρα και κρασί. Απλό
μαγείρεμα και πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
Μερικές συμβουλές
Μπορούμε αν θέλουμε πριν το ξύδι να «κουκίσουμε» αλευράκι και να ανακατέψουμε για πιο πηχτή σάλτσα.
Ή πριν το τηγάνι να βουτάμε την μούρη τους σε αλέυρι. |